Groep 5-6

Dansgezelschap de Stilte - Mankind

De groepen 5-6 van de scholen uit Bladel gaan naar de voorstelling ‘Mankind’ van De Stilte. Alle voorstellingen zijn in een theater geprogrammeerd.

De mensheid is in de Engelse taal een mooi samengesteld woord, MANKIND. Man en kind tegelijk, nooit volwassen, in de groei, onderweg. De evolutie heeft ons gebracht waar we nu zijn. We denken te weten wie we zijn. We denken te weten waar we vandaan komen. Maar waar gaan we naartoe? Op zoek naar dat antwoord kunnen we de boeken openslaan. En dan?

We bouwen en breken, klimmen en dalen, maken ruimte voor onszelf en voor anderen. Met vallen en opstaan gaan we vooruit, van generatie op generatie. Zonder te weten waar het eindigt.

Klik op onderstaande link voor een trailer van deze voorstelling.
https://www.youtube.com/watch?v=B_-Jai11mcs

 

 

 

Dansgezelschap de Stilte -
De Troostprijs

De groepen 5-6 uit Eersel en Reusel-De Mierden bezoeken de voorstelling ‘De Troostprijs’ van De Stilte in een theater. Het vervoer van en naar het theater wordt geregeld.

"Van de maan af gezien, zijn we allen even groot”

Als we kijken naar de sterren aan de hemel, zijn mensen klein en onbelangrijk. Dat kan niet! Dus maken we van onszelf sterren. We houden toespraken, we maken erepodia. We slaan elkaar op de schouders en belonen elkaar met prijzen. We benoemen onszelf tot winnaars. We delen lintjes uit, medailles, bekers. We bouwen prijzenkasten tot aan het plafond onder het motto ‘The sky is the limit’. En toch…. En toch zijn en blijven we nietige wezens in een overweldigend universum met een schaduwzijde. Elke prijs is een troostprijs.

Humor en relativeringsvermogen maken van de Troostprijs een ode aan de menselijke maat. De kleinste mens ooit was 54 centimeter, de langste mens 2 meter 72. Van de maan af gezien even lang.

Met piano, cello, zang en dans vieren we, ver verwijderd van sterren en planeten, de beperkte houdbaarheid van eeuwige roem in een choreografie van Jack Timmerman

Klik op onderstaande link voor de trailer van deze voorstelling.
https://ms-my.facebook.com/destilte/videos/-trailer-de-troostprijs-will-je-meer-zien-van-deze-7-familievoorstelling-met-dan/1644687975868368/