Groep 1-2
Dansgezelschap LaMelis - H.K.H.P.P.P.

De groepen 1-2 bezoeken de voorstelling ‘Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Palaver Poederneus’ van Dansgezelschap LaMelis in een theater of cultuurcentrum. Een kleurrijke dansvoorstelling over Prinses Palaver Poederneus en haar 2 bediendes. De Prinses beweegt zich groots, sierlijk, zelfverzekerd en met veel frutsels en fratsels. Maar hoe voelt ze zich werkelijk?

Welkom in de wereld van Prinses Palaver Poederdoos. Een wereld waarin de decadentie van vraatzucht zich uitkotst om nog meer te kunnen verorberen. Een absurdistische, uitvergrote wereld vol pracht en praal waarin de prinses haar thee drinkt aan haar XXL tafel, opgeluisterd door barokke bouquets en waar het serviesgoed barokke dansen uitvoert onder leiding van de hoog gepruikte Prinses Palaver Poederneus.

Zij is een hele nette, deftige, maar ook ontzettend bazige en arrogante dame. Vol hoogmoed bestiert zij de huishouding van haar poederpaleis. Haar bediendes doen alles voor haar en willen zijn zoals zij. Maar wat ze het liefst van alles willen hebben, zijn haar onbetaalbare gouden schoenen, want wie die heeft is van belang en doet ertoe. Maar is het wel zo leuk om de baas te zijn over iedereen? Zo helemaal alleen, in je ivoren toren, met al je mooie kleding en gouden schoenen?

Hoe zou dit aflopen?      
Een hilarisch buitelsprookje over een weg naar geluk.

Klik hieronder op de link voor de trailer van deze voorstelling.
https://youtu.be/woOrYlXLQRM

 

 

 

 

 

Groep 3-4
Dansgezelschap LaMelis -
…Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat (puntje puntje puntje)

De groepen 3-4 bezoeken de voorstelling ...En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat (puntje puntje puntje’ van Dansgezelschap Lamelis op school of externe locatie. Met de voorstelling brengt LaMelis een ode aan de fantasie. In deze tot de verbeelding sprekende voorstelling brengen ze een sprookjesachtige wereld tot leven waarin niets is wat het lijkt en alles mogelijk is. In deze wereld zit de verbeelding op de troon.

Het is een sprookje over twee broertjes die erg van trommelen houden en achter een grote klok wonen. De gebeurtenissen en avonturen buitelen in deze kleurrijke dansvoorstelling op fantasievolle wijze over elkaar en nemen het verhaal soms over. Zo vindt er een modern Hip Hip Hop tafereel plaats en er een overwinningsfeest met taart en champagne, een magische toverspreukenwedstrijd en blijkt een van de broertjes te kunnen veranderen in een meisje. Zoals in alle sprookjes heeft ook dit verhaal een ‘vertelstem’ die het verhaal probeert te sturen. Echter in dit verhaal blijkt de ‘vertelstem’ niet zo machtig als hij eigenlijk wel zou willen zijn. Hij probeert het verhaal wel te sturen, maar er gebeuren steeds dingen die volgens hem eigenlijk niet de bedoeling zijn.

Hoe graag we het soms ook zouden willen, niet alles laat zich in een hokje stoppen. Soms gebeuren dingen nou eenmaal gewoon zonder dat we precies begrijpen waarom.

De werkelijkheid en de waarheid zijn rekbare begrippen in deze muzikale, theatrale dansvoorstelling die zowel in vorm als in inhoud grenzeloos probeert te zijn. Behalve dat het over de fantasie gaat, spelen ook de thema's 'goed en kwaad' en 'dat het oke is om anders te zijn' een rol in deze fantasievolle dansvoorstelling.

Klik hieronder op de link voor een trailer van de voorstelling.
https://youtu.be/oFJL3_mSJEY