Groep 3-4
Dansgezelschap LaMelis -
…Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat (puntje puntje puntje)

De groepen 3-4 bezoeken de voorstelling ...En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat (puntje puntje puntje’ van Dansgezelschap Lamelis op school of externe locatie. Met de voorstelling brengt LaMelis een ode aan de fantasie. In deze tot de verbeelding sprekende voorstelling brengen ze een sprookjesachtige wereld tot leven waarin niets is wat het lijkt en alles mogelijk is. In deze wereld zit de verbeelding op de troon.

Het is een sprookje over twee broertjes die erg van trommelen houden en achter een grote klok wonen. De gebeurtenissen en avonturen buitelen in deze kleurrijke dansvoorstelling op fantasievolle wijze over elkaar en nemen het verhaal soms over. Zo vindt er een modern Hip Hip Hop tafereel plaats en er een overwinningsfeest met taart en champagne, een magische toverspreukenwedstrijd en blijkt een van de broertjes te kunnen veranderen in een meisje. Zoals in alle sprookjes heeft ook dit verhaal een ‘vertelstem’ die het verhaal probeert te sturen. Echter in dit verhaal blijkt de ‘vertelstem’ niet zo machtig als hij eigenlijk wel zou willen zijn. Hij probeert het verhaal wel te sturen, maar er gebeuren steeds dingen die volgens hem eigenlijk niet de bedoeling zijn.

Hoe graag we het soms ook zouden willen, niet alles laat zich in een hokje stoppen. Soms gebeuren dingen nou eenmaal gewoon zonder dat we precies begrijpen waarom.

De werkelijkheid en de waarheid zijn rekbare begrippen in deze muzikale, theatrale dansvoorstelling die zowel in vorm als in inhoud grenzeloos probeert te zijn. Behalve dat het over de fantasie gaat, spelen ook de thema's 'goed en kwaad' en 'dat het oke is om anders te zijn' een rol in deze fantasievolle dansvoorstelling.

Klik hieronder op de link voor een trailer van de voorstelling.
https://youtu.be/oFJL3_mSJEY